Yeni yıla hediye edilen yepyeni bir Android telefonuyla girdiniz. Muhtemelen kurulumu yaptıktan sonra yaptığınız ilk iş Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat gibi uygulamaları yüklemek ve bunların hepsinde kullanıcı girişini yapmak olacaktır. Daha sonra sıra daha fazlasına gelecektir ki, o noktada biraz durma, fikir alma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Aşağıda sıraladığımız, yüklemeye değer 11 farklı Android uygulaması tavsiyesi işinize yarayacaktır.
1PASSWORD
Bu zamanda birçok servis kullanıyoruz ve hepsi için bir kullanıcı adı ve şifre belirlemek gerekiyor. Tek bir şifre belirlemek güvenli değil, hepsi için farklı şifre belirlemek ise hatırlamayı zorlaştırıyor. 1Password şifre yönetimi uygulaması kolay kullanımıyla şifrelerinizi ve diğer hassas bilgilerinizi tek bir yerde tutmaya ve kullanmaya olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda 1Password’ü sadece Android telefonunuzda değil, eğer varsa bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz.
POCKET CASTS
Android’de iOS’te olduğu gibi yerleşik bir podcast uygulaması bulunmuyor. Eğer sıkı bir podcast dinleyicisiyseniz, o hâlde Play Store’daki seçeneklere göz atmanız gerekiyor. Pocket Casts, Android’deki en iyi podcast uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Hoş tasarımlı, kolay kullanımlı bu uygulamanın çalmayı hızlandırma ve aradaki sessiz bölümleri kaldırma gibi özellikleri bulunuyor. Uygulamanın 10,99 TL’lik fiyatı var, ancak sundukları karşılığında bu bedeli ödemeye değer gibi görünüyor.
WEATHER TIMELINE
Google Play’de bir sürü hava durumu uygulamaıs var, ancak tasarım anlamında Weather Timeline’ı yenecek uygulama pek yok gibi görünüyor. Renkli ve özelleştirilebilir tasarımlı bu uygulama hava durumu verilerini kolaylıkla okuma fırsatı sunuyor. Uygulamanın 4,49 TL’lik ücreti bulunuyor.
FLAMINGO
Eğer sıkı bir Twitter kullanıcısıysanız, Flamingo tam size göre bir uygulama. Geniş özelleştirilebilirlik alanı sunan bu uygulamada her bir unsurun rengini özelleştirebilir, kendi temalarınızı oluşturabilirsiniz. Ana ekrandan erişebileceğiniz kaynakları da özelleştirebilir, özel bir liste veya arama sonucunu ekleyebilirsiniz. Uygulamanın içinde sonra okuma özelliği de bulunuyor. Ayrıca detaylı bir anahtar kelime veya kullanıcı sessize alma aracı da mevcut. Fiyatı 7,59 TL.
VSCO
VSCO en iyi fotoğraf filtrelerini sunan uygulamalardan bir tanesi. Sunduğu sayısız filtre seçeneğiyle fotoğraflarınızı filmlerden fırlamış hâle getiren bu uygulamanın çeşitli düzenleme araçları da bulunuyor. Her ne kadar uygulamanın arayüzü sık sık değişse de, zengin filtreleri için denemeye değer bir uygulama gibi görünüyor.
INBOX BY GMAIL
Google’ın bir başka e-posta uygulaması olan Inbox, Gmail’dan farklı özellikler sunuyor. Eğer e-posta kutusuna her gün onlarca, yüzlerce ileti geliyorsa, Inbox düzenli bir gelen kutusu elde etmenize yardımcı olacaktır. Tanıtım amaçlı e-posta iletilerini diğerlerinden ayıran bu uygulama, bununla da kalmıyor, diğer iletileri de kategorilendiriyor.
GOOGLE FIT
Sağlık ve fitness uygulamaları son birkaç yıldır epey revaçta. Google’ın da bu alanda sunduğu Google Fit adlı bir uygulama bulunuyor. Yeni Android telefonunuzda muhtemelen bir sağlık uygulaması vardır, ancak Google Fit ile daha basit arayüze sahip, kolay anlaşılır ve kullanılır bir seçeneği tercih edebilirsiniz. Google Fit sayesinde her gün kaç adım attığınızı görebilir, kendinize hedefler kurabilirsiniz. Ayrıca performansınızı yakınınızdaki kişilerle de karşılaştırabilirsiniz.
PUSHBULLET
Hem iPhone hem de Mac sahibi olan kullanıcılar, telefonlarına gelen bazı bildirimlerin bilgisayarlarında da görünmesinin rahatlığını yaşıyor. Push Bullet benzer bir sistemin Android telefonunuzla da yürümesini sağlayacak. Pushbullet’ı Android telefonunuza kurun, daha sonra da masaüstü programını PC ya da Mac’inize yükleyin. Telefonunuza gelen bildirimler bilgisayarınıza da iletilecek. Her ne kadar tam anlamıyla güvenilir olmasa da, Pushbullet’ın hayatınızı kolaylaştıracak seviyede çalıştığını söyleyebiliriz.
AUDIO RECORDER
Android’de, en azından saf Android arayüzünde dahili ses kayıt uygulaması bulunmuyor. Eğer sizin yeni Android telefonunuzda da durum buysa, Sony’nin geliştirdiği Audio Recorder uygulaması ses kayıt işlerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Basit arayüzlü, ücretsiz uygulamanın çeşitli seçenekleri de bulunuyor.
MESSENGER LITE
Eğer sıkı bir Facebook Messenger kullanıcısıysanız, standart Messenger uygulaması yerine Messenger Lite’ı denemenizi tavsiye ederiz. Adından da anlaşılacağı üzere, standart uygulamanın kırpılmış bir versiyonu olan Lite; anketler, uygulama entegrasyonları, video sohbet gibi fazlalıklardan kurtularak sadece mesajlaşmaya odaklanıyor. Tabii ki, bunun karşılığında daha iyi performans alacaksınız.
Eğer henüz Pocket uygulamasını kullanmadıysanız, şimdi yükleyip başlamanın tam zamanı. Pocket uygulaması web’de, Twitter’da, Facebook’ta gezinirken karşınıza çıkan ilginç makaleleri, videoları kaydedip sonradan göz gezdirme imkanı sunuyor. Üstelik bu uygulamanın sosyal topluluğu da mevcut, böylelikle başkalarının ilgisini çeken ve tavsiye ettikleri makaleleri de takip edebilirsiniz. Üstelik uygulama Android’in paylaşım tepsisine yerleştirdiği ikonu sayesinde karşınıza çıkan ilginç içerikleri kolayca, anında saklama fırsatı da sunuyor.