Teknoloji

YouTube uygulamasına uyku zamanlayıcısı eklenmesi için çalışmalar sürüyor

youtube podcast kanal mağazası

Uyku zamanlayıcıları, müzik ve podcast uygulamalarının kullanışlı özellikleri arasında yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bu özellik uyku öncesi ayarlandığında belirlenen süre geçtikten sonra oynatılan içerik otomatik olarak durduruluyor. YouTube hâlihazırda böyle bir özellik sunmasa da, Android Authority üzerinde yapılan bir inceleme işlemi hazırlıkların yapıldığını gösteriyor.

YouTube’un Android uygulamasının beta sürümün kodlarında “uyku zamanlayıcısı” ifadesine açık şekilde rastlamak mümkün oluyor. Referanslar, oynatmanın durmasına kalan saatlerin ve/veya dakikaların belirlenebileceğini gösteriyor.

Ayrıca zamanlayıcının bir bildirim olarak görüntüleneceğini öne süren bir “sleep_timer_notification_channel_name” ifadesi de kodlarda göze çarpıyor. Olası bir diyalog seçeneğinde “Zamanlayıcıyı sıfırlayabilir veya izlemeye devam etmek için tamama tıklayabilirsiniz” yazıyor. Yani biraz daha uzun süre dinlemek/izlemek isteyenler bunu zamanlayıcıya müdahale ederek yapabilecek.

YouTube Music uygulamasında bu özellik çoktandır mevcut

YouTube Music’te uyku zamanlayıcısı mevcut olsa da, YouTube’da bu özelliğin olmaması gecikmiş bir ekleme olarak değerlendirilebilir. Android telefon kullanıcıları, YouTube’da benzer işlevler için üçüncü taraf uygulamalara ve geçici çözümlere başvuruyor. iPhone kullanıcıları sistem genelinde bir zamanlayıcı ayarlayabiliyor ve zamanlayıcı bittiğinde “oynatmayı durdur” öğesine dokunarak medya oynatımı için kendi uyku zamanlayıcısını uygulayabiliyor.

YouTube’un uyku zamanlayıcısına bir “video sonu” seçeneğinin eklenmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Müzik uygulamasında “şarkı sonu” seçeneğinin bulunması, benzer bir dokunuşun YouTube’a da yapılması ihtimalini artırıyor. Beta uygulamasında görülen izler, beklenen duyurunun yakında gelebileceğinin sinyalini veriyor.

İLGİLİ HABERLER