ManşetlerTeknoloji

X’in canlı yayın hizmeti artık Premium abonelik gerektirecek

x canlı yayın

X platformu, canlı yayın hizmetini premium abonelik duvarının arkasına taşımaya hazırlanıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu değişiklikle X’in, canlı yayın özelliği için ücret talep eden tek büyük sosyal medya platformu olacağı belirtildi. Facebook, Instagram, YouTube, Twitch ve TikTok gibi diğer büyük platformlar, canlı yayın hizmetini hâlâ ücretsiz olarak sunuyor.

Şirket, “Yakında yalnızca Premium aboneler X üzerinde canlı yayın yapabilecek.” dedi. “Bu, X entegrasyonu ile bir kodlayıcıdan canlı yayın yapmayı da içeriyor,” diyerek, X’in oyun yayıncılığı yeteneklerine de atıfta bulundu.

X’te canlı yayın için Premium abonelik gereksinimi

X, bu değişikliğin nedenine dair bir açıklama yapmadı. Şirket, kullanıcıları ücretli aboneliklere çekmek için daha önce gönderi düzenleme, uzun yazı yazma ve reklamsız akış gibi ek özellikler sunmuştu. Ancak, genellikle mevcut ve yaygın olarak kullanılan özellikleri ücretli aboneliklerin arkasına taşımamıştı. X Premium abonelikleri, “Temel” katman için aylık 49,84 TL’den başlayarak, Premium için 150 TL ve Premium+ için 300 TL’ye kadar çıkıyor.

Bu arada, Elon Musk’ın sahibi olduğu platformun diğer basit özellikler için de ücret talep etmeyi planladığına dair başka işaretler de bulunuyor. Şirket, Yeni Zelanda ve Filipinler’de yeni hesapların gönderi paylaşma ayrıcalıklarına sahip olması için yıllık 1 dolarlık bir ücret tanıttı. Şirket, bu düzenlemeyi hala bir test olarak tanımlasa da, Musk, bu ücretleri tüm yeni kullanıcılara genişletmek istediğini belirtti.

Sonuç olarak, X’in canlı yayın hizmetini premium abonelik gerektiren bir özellik haline getirmesi, kullanıcılar arasında farklı tepkilere yol açabilir. Sosyal medya platformlarının rekabetçi ortamında, bu tür değişikliklerin kullanıcı davranışları ve platformun popülaritesi üzerindeki etkileri dikkatle izlenecektir. Tüm bunların yanı sıra, X’in bu stratejisinin diğer sosyal medya platformlarına örnek olup olmayacağı da merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER