Teknoloji

Shopify, yeni AI chatbotu “Sidekick” ile mağaza sahiplerine destek oluyor

Shopify, “2024 Yaz Sürümü” güncellemelerinin bir parçası olarak yeni yapay zekâ (AI) destekli chatbotu “Sidekick”i erken erişimle resmi olarak kullanıma sunuyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Sidekick, mağaza sahiplerine çeşitli konularda yardımcı olmayı amaçlıyor. İndirim kodları oluşturma, mağazanız hakkında raporlar hazırlama ve blog yazısı önerileri sunma gibi işlevler, Sidekick’in sunduğu destekler arasında yer alıyor. Bu özellikler, Shopify’ın chatbotu mağaza sahiplerinin ihtiyaçlarına göre uyarlamaya devam etmesi halinde oldukça kullanışlı olabilir.

Shopify AI Sidekick: Mağaza sahipleri için yeni yardımcı

Sidekick, şu anda binlerce Shopify mağazasında aktif durumda ancak yalnızca Kuzey Amerika’daki İngilizce mağazalar için geçerli. Shopify’ın ürün müdürü Vanessa Lee, The Verge ile yaptığı bir röportajda, Sidekick’in diğer dillerde ve bölgelerde de kullanıma sunulmasının hedeflendiğini belirtti. Sidekick’e sahip değilseniz ve denemek istiyorsanız, bekleme listesine kaydolabilirsiniz.

Öte yandan Shopify, başka AI odaklı duyurular da yaptı. Bunlardan biri olan AI destekli ürün kategorize etme özelliği, mağaza sahiplerinin oldukça zaman tasarrufu yapmasını sağlayabilir. Ürün listelemesi yaparken, Shopify’ın teknolojisi otomatik olarak ürünün taksonomisini öneriyor. Bu öneriler, ürün listelemelerini daha kolay bulunabilir hale getirmek için kullanılıyor. Önerilen taksonomi doğru değilse, manuel olarak değiştirme imkanı da mevcut.

shopify

Bir diğer AI aracı ise, Shopify Inbox üzerinden gelen müşteri sohbetleri için önerilen yanıtlar sunacak. Şu anda bu yanıtlar sadece öneri niteliğinde olup, nihai yanıtı mağaza sahiplerinin göndermesi gerekiyor. Lee, müşterilerin mağaza sahibi adına konuşan bir AI chatbot ile sohbet etme olasılığına açık olduklarını, ancak şimdilik insana dayalı yanıtları tercih ettiklerini belirtti.

Shopify, ocak ayında kullanıma sunduğu AI destekli görüntü oluşturma aracını iOS ve Android uygulamalarına da getiriyor. Mağaza sahipleri bu aracı Shopify yönetim panelinde daha fazla yerde kullanabilecekler. Shopify, son altı ayda 1 milyondan fazla AI tarafından üretilmiş görselin mağaza sahipleri tarafından kaydedildiğini açıkladı.

Shopify’ın AI destekli yenilikleri, mağaza sahiplerinin operasyonel yükünü hafifletmeyi ve iş süreçlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Özellikle Sidekick, mağaza sahiplerinin günlük işlerinde önemli bir yardımcı olarak öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER