Teknoloji

Samsung Galaxy S25 serisinde işlemci konusunda ilginç bir tercih yapabilir

samsung galaxy s25 ultra

Samsung Galaxy S25, 2025 ilk günlerinde kullanıcılarla buluşması beklenen Android telefonlar arasında yer alıyor. Güney Koreli şirket, Galaxy S serisi amiral gemilerinde geleneksel olarak en üst seviye işlemcileri kullanıyor. Şimdiye kadar kendisine ait Exynos işlemcileri ve Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon işlemcilerine yer veren Samsung’un S25’te listeye MediaTek’i de ekleyeceği iddia ediliyor.

Güney Kore’de çıkan habere göre, Samsung’un Galaxy S25’te Exynos 2500 işlemciyi tercih etme ihtimali önceye kıyasla daha yüksek durumda. Ancak bunun eldeki çip stoğuyla bağlantılı olduğuna dikkat çekilirken, Exynos’un durumunun Samsung’a Qualcomm ile olan fiyat müzakerelerinde de yardımcı olabileceği söyleniyor.

Habere göre, Qualcomm’un mevcut Snapdragon 8 Gen 3’ünün fiyatı yaklaşık 190-200 dolar civarında. Qualcomm’un ekimde tanıtılacak Snapdragon 8 Gen 4’ün fiyatını yüzde 30’a kadar artırabileceği ve muhtemelen 260 dolara çıkarabileceği belirtiliyor. Bu nedenle Samsung, Exynos 2500 SoC gibi alternatifleri ve MediaTek Dimensity seçeneklerini de değerlendiriyor.

Samsung Galaxy S25 serisinde gerçekten MediaTek bir işlemciye yönelebilir mi?

Haber, Dimensity söylentisi için net bir kaynak belirtmiyor. Bu nedenle, söz konusu iddiaya temkinli yaklaşmakta fayda var. Hangi Dimensity işlemcinin tercih edileceği konusunda bilgi verilmese de, Samsung’un yine amiral gemisi yolundan yürüyeceğini tahmin etmek pek zor değil.

MediaTek’e ait bir işlemciyi tercih etmek, geleneksel olarak Qualcomm ve Exynos seçeneklerine bağlı kalan amiral gemisi Galaxy S serisi için gelenekte büyük bir kırılma olacaktır. Ancak bu rekabet, belirli bileşen üreticileri gelecekte fiyatları artırmaya devam etse bile, amiral gemisi telefonların fiyatlarının nispeten istikrarlı kalmasına yardımcı olacağından, uzun vadede müşteriler için faydalı olacaktır. Yine de, Galaxy S25 serisiyle ilgili bu tarz haberlerde temkini elden bırakmamakta fayda var.