Teknoloji

Redmi K70 Ultra’nın işlemcisi test sonucuyla doğrulandı

redmi k70 pro redmi k70 ultra k80

Uzun süredir beklenen Redmi K70 Ultra, önümüzdeki dönemde Redmi K70 ve K70 Pro modellerinin yanında yerini alacak. Telefonun sertifikaları almaya başlaması ve sızıntıların artması, resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor. Bu sızıntılara son olarak Geekbench’in veri tabanında boy gösteren test sonucu eklendi.

Test sonucuna göre, akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 9300+ işlemcisi olacak. Geekbench’in testinden geçen prototipte bu işlemciye 16 GB RAM eşlik ediyor. Ancak Xiaomi’nin telefon için farklı RAM seçenekleri sunması da muhtemel görünüyor.

redmi k70 ultra

K70 Ultra kutusundan Android 14 yüklü olarak çıkacak. Xiaomi’nin HyperOS kullanıcı arayüzü de Android 14’ü tamamlayacak. Akıllı telefon testten tek çekirdek performansıyla 2218, çoklu çekirdek performansıyla da 7457 puan alıyor.

Redmi K70 Ultra dünyaya farklı bir isimle açılacak

Xiaomi daha önce K70 Ultra’nın suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip olacağını daha önce açıklamıştı. Başka bir sertifika da 120W şarj desteğinin varlığını doğrulamıştı. Önümüzdeki ay tanıtılacağı söylenen telefonla ilgili sızıntıların da artması bekleniyor.

K70 Ultra Çin dışında büyük ihtimalle Xiaomi 14T Pro adıyla satılacak. Zira geçtiğimiz yıl çıkan K60 Ultra, dünyaya Xiaomi 13T Pro adıyla açılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER