ManşetlerTeknoloji

Realme GT 6 tanıtıldı: Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 120 Hz ekran, 5500 mAh pil

realme gt 6

Realme GT 6 bir süredir devam eden sızıntı ve paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. GT serisini yeniden uluslararası pazara döndüren telefon, güçlü özellikler barındırmasıyla dikkat çekiyor.

Telefonun merkezinde Realme’nin “Hyper Display” adını verdiği ekran bulunuyor. 6.78 inç büyüklüğündeki bu AMOLED ekran, 2780 x 1264 piksel çözünürlük sunuyor. Yenileme hızı ise 120 Hz. Realme, maksimum 6000 nit parlaklık seviyesinin şimdiye kadar bir telefondaki en yüksek değer olduğuna dikkat çekiyor. Ekran, Gorilla Glass Victus 2 camla korunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8, 12 veya 16 GB RAM eşlik ediyor. Adreno 715 GPU’nun varlığı güçlü bir oyun deneyimi vadediyor. Ayrıca bugünlerde norm olduğu üzere yapay zekanın da telefonda önemli bir yeri var. Realme buna NextAI adını veriyor ve video için AI Gece Görüşü, fotoğraflarınızdaki dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için AI Smart Removal ve ekranınızın içeriğine ve eylemlerinize göre uygulamalar önermek için AI Smart Loop gibi özellikler sunuyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 120W şarj destekli 5500 mAh kapasiteli pil veriyor. Realme’den verilen bilgiye göre, sadece 10 dakikanın sonunda telefonun pili yüzde 50 oranında doluyor. Tam şarj içinse 26 dakika yeterli oluyor. Realme, 1600 şarj döngüsünün ardından GT 6’nın pil kapasitesini yüzde 80 oranında koruyacağını belirtiyor. Bunun dört yıldan uzun bir süreye tekabül ettiğini belirtmekte fayda var.

realme gt 6

Realme GT 6’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony-LYT808  sensör üstleniyor. Bu kamerada optik görüntü sabitleme özelliği de mevcut. 50 megapiksel telefoto kamera ve 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera da sistemi tamamlıyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel kamera mevcut.

Realme GT 6 kutusundan Android 14 ile çıkıyor. Akıllı telefon dört yıl boyunca Android güncellemesi ve güvenlik yaması alacak. Bu da GT 6’nın Android 18’i de göreceği anlamına geliyor.

Realme GT 6 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Realme GT 6, Avrupa’da 600 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunuluyor. 4 Temmuz’a kadar fiyatlarda iki versiyon için 50 avro, 800 avro karşılığında satılan 16 GB RAM ve 512 GB versiyon içinse 100 avro indirim uygulandığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER