Teknoloji

Rabbit R1, Android tabanlı bir uygulamadan mı ibaret?

rabbit r1

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Rabbit R1 AI cihazı, pek çok soruyu beraberinde getirdi ve en önemlisi “Bu neden sadece bir uygulama değil?” sorusunu akla getirdi. Android Authority’den Mishaal Rahman, Rabbit’in launcher APK’sını bir Google Pixel 6A’ya indirerek denedi. Birkaç ayar değişikliği ile uygulamayı Rabbit’in kendi cihazında çalışıyormuş gibi çalıştırdı.

Rabbit R1’in gizemi ve teknik özellikleri

Rahman, R1’in tek donanım düğmesinin yerine ses açma düğmesini kullanarak bir hesap oluşturdu ve sanki 199 dolarlık R1 kullanıyormuş gibi sorular sormaya başladı. Bununla birlikte, uygulamanın R1’in tüm işlevlerini sunmadığı belirtiliyor. Çünkü yazılımın çalıştığı cihazın iki yıl önceki bir orta segment telefon olması, temel işlevsellikte Android tabanlı bir uygulamadan farklı olmadığını gösteriyor.

Rabbit’in kurucusu ve CEO’su Jesse Lyu, bu karakterizasyona katılmıyor. The Verge‘e yaptığı uzun açıklamada, Rabbit R1’in bir Android uygulaması olmadığını belirtti. Lyu’ya göre Rabbit OS, R1 için özelleştirildi ve üçüncü taraf istemcileri desteklemiyor.

R1, Android’in açık kaynaklı yazılımını kullanan tek cihaz değil. Humane’in AI pin’i de aynı yazılım üzerinde çalışıyor. Ancak ilk incelemeler geldikçe dikkatler şu anda R1’e odaklanmış durumda. Rabbit, salı günü, hızlı pil tükenmesi gibi bazı şikayetleri gidermek için ilk yazılım güncellemesini yayınladı. İlk izlenimlere göre bu sorun, güncellemeden sonra daha iyi kontrol altına alınmış görünüyor.

Bununla birlikte, temel sorun, R1’in telefonların var olduğu bir dünyada varlığını haklı çıkaracak kadar faydalı işler yapmaması. Sonuç olarak, bu yapay zeka cihazı sadece bir uygulama olarak akıllı telefonlarda yer alabilirdi.

İLGİLİ HABERLER