ManşetlerTeknoloji

Oppo Reno 12 ve Reno 12 Pro’nun dünya sahnesine çıkacak versiyonları tanıtıldı

oppo reno 12 pro

Oppo Reno 12 ve Reno 12 Pro’nun Avrupa’da kullanıcılarla buluşacak küresel versiyonlarının lansmanları gerçekleştirildi. İki akıllı telefonda da enerji verimliliği vadeden bir işlemci, yeni bir yapay zeka özelliği ve acil durumlarda iletişimde kullanılacak yeni bir özellik bulunuyor. Bu iki telefonun Çin’de çıkan Reno 12 ve Reno 12 Pro’dan farklı olduklarının altını bir kez daha çizmekte fayda var.

Reno 12 ve 12 Pro’nun küresel versiyonlarının ilk farkı, Dimensity 7300 Energy işlemci. Oppo ve MediaTek tarafından optimize edilen bu işlemci, “olağanüstü verimlilik” vadediyor. İki telefonda da işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Reno 12 256 GB, Reno 12 Pro ise 512 GB RAM ile geliyor. Sanal RAM özelliğiyle RAM kapasitesi 12 GB artırılabilirken, microSD kart desteğiyle de depolama alanının üstüne 1 TB eklenebiliyor.

İki telefonda da 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz Full HD+ çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor. HDR10 ve HDR10+ destekli bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi 1200 nit. Pro modelde ekranı Gorilla Glass Victus 2 cam koruyor. Reno 12 ise yeni Gorilla Glass 7i camın kullanıldığı ilk telefon olma unvanını taşıyor.

oppo reno 12
Reno 12

Oppo Reno 12 Pro’da daha gelişmiş kameralar bulunuyor. 50 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Akıllı telefonun iki portre kamerası Oppo tarafından “Portre Uzmanı” olarak tanımlanıyor. Bunlardan biri telefonun arkasında diğeri ise önünde yer alıyor. Her iki kamerayla da 4K 30 fps video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Oppo Reno 12’de aynı ana ve ultra geniş açılı kameralar kullanılsa da, telefoto kameranın yerini 2 megapiksellik makro sensör alıyor. Bu modelde ön tarafta ise 32 megapiksel çözünürlüklü kamera kullanıcıları karşılıyor.

Telefonlar, yüz hatlarını, saçları ve kaşları iyileştiren AI Clear Face gibi AI tabanlı özelliklere sahip. AI Best Face, çekimdeki herkesin gözlerinin açık olmasını sağlıyor. Oppo ayrıca AI Eraser’ı da güncelledi.

oppo reno 12 pro
Reno 12 Pro

Metin ve konuşma için Google’ın Gemini modelini kullanan AI Write, AI Speak ve AI Summary’den oluşan AI Araç Kutusu da telefonda mevcut. Kayıt uygulamasında, metin özetleri oluşturan ve bunları yapılacaklar listelerini, saatleri, konumları ve diğer önemli bilgileri vurgulayan notlar halinde düzenleyen bir Yapay Zeka Kayıt Özeti özelliği bulunuyor.

Oppo Reno 12 ve Reno 12 Pro için ne kadar ödemek gerekiyor?

Reno 12 ve Reno 12 Pro’ya ihtiyaç duydukları enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 80W SuperVOCC hızlı şarj desteğine sahip. Oppo’dan verilen bilgiye göre, sadece 18 dakika içinde pilin doluluk oranı yüzde 1’de yüzde 49’a çıkıyor. Tam şarj ise 46 dakikada tamamlanıyor. Ancak iki telefonun da kutusundan şarj adaptörünün çıkmadığını belirtmekte fayda var. Suya ve toza karşı IP65 dayanıklılık sertifikası da iki telefonun ortak noktaları arasında bulunuyor.

oppo reno 12
Reno 12

Oppo Reno 12, 500 avroluk fiyat etiketiyle 25 Haziran’da satışa sunulacak. Reno 12 Pro ise 600 avro karşılığında şimdiden raflardaki yerini almış duurmda.