Eğlence

Netflix artık kullanıcı sayısını açıklamayacak

netflix türkiye

Netflix servisine kaydolan kişi sayısını artık açıklamayacağını duyurdu. Buna ek olarak, gelecek yoldan itibaren de her aboneden elde edilen gelirin paylaşılmayacağı belirtildi. Şirket, bunun yerine gelir artışını ve platformda geçirilen süreyi vurgulamaya odaklanacak.

Konuyla ilgili olarak hissedarlara gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Gelirimizin veya kârımızın çok az olduğu ilk günlerimizde üyelik büyümesi gelecekteki potansiyelimizin güçlü bir göstergesiydi. Ama şimdi çok önemli bir kâr ve serbest nakit akışı elde ediyoruz.”

Netflix’ten verilen bilgiye göre, son birkaç ay içinde platforma 9.33 milyon abone eklendi. Küresel ölçekte ödeme yapan hanelerin toplam sayısı ise yaklaşık 270 milyona ulaştı.

Şirket, artık her üç ayda bir kullanıcı sayısını açıklamayacak olsa da, abone sayısındaki önemli dönüm noktaları konusunda kamuoyunu bilgilendirecek. Bu da toplam abone sayısı 300 milyonu geçtiğinde bunun duyurulacağı anlamına geliyor. Şirket de bu gelişmenin duyurulacağını doğruluyor.

Netflix’in tahminlerine göre, dünya çapında yarım milyardan fazla insan platform aracılığıyla dizi ve film izliyor. Şirket bir taraftan da yeni fiyatlandırma katmanları, şifre paylaşımına yönelik kısıtlamalar ve reklam gösterme yoluyla daha fazla para kazanmanın yollarını arıyor. Geliri artırma planları çerçevesinde son birkaç yılda Grand Theft Auto üçlemesi, Hades, Dead Cells, Braid ve daha fazlası gibi oyunlar da kataloga eklendi.

Netflix abone sayısı açıklamayı bırakan ilk şirket değil

Abone sayısı, bir şirketin büyüme hızını göstermesi açısından ekonomistler için önemli bir kriter niteliğinde. Ancak Netflix’in abone sayısı açıklamama kararı, son zamanlarda giderek yaygınlaşan bir trendi gösteriyor. Şubat ayında Meta, artık her çeyrekteki günlük ve aylık Facebook kullanıcı sayısını açıklamayacağını, yalnızca kaç kişinin Facebook, WhatsApp, Messenger ve Instagram’ı toplu olarak kullandığını açıklayacağını duyurdu. 2018’de Apple da her çeyrekte sattığı iPhone, iPad ve Mac sayısını raporlamayı bıraktı ve bunun yerine her kategoride ne kadar para kazandığına odaklanmayı seçti.

İLGİLİ HABERLER