Teknoloji

Microsoft Copilot artık el yazılarını okuyabiliyor

microsoft copilot pro

Microsoft, el yazısı notları okumak ve analiz etmek için OneNote’ta Copilot AI’ı etkinleştirmeye hazırlanıyor. Geçen ayın sonlarında beta testine giren bu özellik, OneNote kullanıcılarının kalem kullanarak el yazısıyla notlar yazmalarına, ardından bunları özetlemelerine, sorular sormalarına ve hatta notlara göre yapılacaklar listeleri oluşturmalarına olanak tanıyacak.

OneNote’taki yapay zeka destekli Copilot özelliği, el yazısı notlarınızı kolay düzenleme ve paylaşım için metne bile dönüştürebilecek. Microsoft Copilot’u ilk kez kasım ayında OneNote’a getirmişti. Bu yükseltme, daha geniş bir alana yayıldığında mevcut Copilot aboneleri ve Copilot Pro kullanıcıları için geçerli olacak.

Copilot’un el yazısı okuma özelliğini deneyenler, özelliğin bir hayli etkileyici şekilde çalıştığını dile getiriyor. Özetleme, küçük el yazısıyla yazılmış notlarda ve hatta daha uzun notlarda iyi sonuç veriyor. Copilot, el yazısıyla yazılan notları bir paragrafta toplayabildiği gibi, bunu yaparken yazıya daha eğlenceli bir hava da katabiliyor.

OneNote’u el yazısı yapılacaklar listeleri için kullanıyorsanız, bu özellik daha sonraki bir aşamada bunları metne dönüştürmeyi kesinlikle kolaylaştırır.

Microsoft Copilot AI el yazısı tanıma özelliğini kimler test edebiliyor?

Microsoft Copilot’un el yazısı tanıma özelliğini test etmek için Windows üzerinde en son OneNote sürümünü (17628.20006 veya üzeri) çalıştıran bir Microsoft 365 Insider üyesi olmak ve Microsoft 365 için Copilot Pro veya Copilot aboneliğine sahip olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER