Teknoloji

Meta Quest VR başlıklarında sanal pencere yerleşiminde değişiklik yapılıyor

meta quest 3

Meta Quest sanal gerçeklik başlığında sanal pencelerin, tıpkı Apple Vision Pro‘da olduğu gibi, serbest şekilde yerleştirilmesine izin veriyor. Birden fazla pencereyle çoklu görev yapma, birkaç yıldır Meta Horizon OS’nin bir parçası, ancak şu anda yalnızca yan yana yerleştirilmiş üç sanal pencereyi destekliyor.

Söz konusu özellik, “Lunayian” rumuzlu bir X kullanıcısı tarafından paylaşılan video sayesinde gözler önüne çıktı. Bu özellik, Meta Quest Public Test Kanalı’nın 67 numaralı sürümünde görüldü.

Bu özellik, Quest 3’ü karma gerçeklik modunda kullanıldığında Apple’ın mekansal hesaplamasına bir adım daha yaklaştırıyor. Ancak videoya bakılırsa pek de aynı şekilde çalışmıyor gibi görünüyor. Tarayıcı gibi veya kitaplığınız ve ayarlarınız gibi işletim sistemi pencereleri gibi 2D uygulamalardan en fazla üç pencereyi alanınızın etrafında serbestçe taşıyabilir ve diğer üç pencereyi sabit tutabilirsiniz.

Diğer demolar, pencerelerin yalnızca sınırlı bir mesafe içindeki yerleşimlerini hatırlayacağını ve yönü değiştirmeniz veya görünümü sıfırlamanız durumunda varsayılan konumlarına döneceğini öne sürüyor.

Güncelleme aynı zamanda kavisli ve düz pencereler arasında geçiş yapmanıza ve 2D uygulamaları kullanırken sanal ortamların parlaklığını azaltan bir kısıcıya da olanak tanıyor.

Meta Quest 3 reklamlarında üretkenlik öne çıkıyor

Apple Vision Pro, pencereleri bulunduğunuz alanın etrafında hareket ettirmenize ve hareket ederken ve kulaklığı çıkardıktan sonra bile pencereleri yerinde kilitli tutmanızı mümkün kılıyor. Bu şekilde, oturma odanızda buzdolabınızın yanında bir pencere ve TV’nin yanında bir pencere bulundurabilir ve ardından sanki gerçek nesnelermiş gibi pencerelere gidip gelebilirsiniz.

Şu sıralarda Meta Quest 3 reklamlarında üretkenlik ön plana çıkarılıyor. Bu yeni özellik de üretkenlik konusunda sanal gerçeklik başlığını daha güçlü hâle getirebilir.