ManşetlerSatın Alma Rehberi

Türkçe konuşup anlayan HomePod mini ile neler yapabilirsiniz?

Apple’ın uzun zamandır yurt dışında satışta olan akıllı hoparlörleri HomePod ve HomePod mini, 10 Mayıs’ta Türkiye’deki tüketicilerle buluşuyor. Şu anda Apple online mağaza üzerinden sipariş edilebilen bu hoparlörler sırasıyla 11.999 TL ve 3.999 TL fiyat etiketleriyle sunuluyor. 3 yıldır HomePod mini’yi evimde, mutfağın bir köşesinde kullanıyorum. Yukarıda izleyebileceğiniz videoda, Türkçe dil desteği kazanan HomePod mini’de nelerin değiştiğini, Türkçe konuşup anlayan HomePod mini ile neler yapabileceğinizi anlatıyoruz.

2021 yazında yayınladığımız HomePod mini incelemesinde bu hoparlörün ses tarafında sunduğu imkanlardan ve deneyimden detaylı şekilde bahsetmiştik. Aynı zamanda İngilizce komutlarla Siri üzerinden nasıl etkileşim kurabileceğinizi de aktarmıştık. Geçtiğimiz aylarda Türkçe dil desteğinin gelmesiyle birlikte, daha önce İngilizce konuşarak yaptıklarımı, büyük çoğunlukla Türkçe komutlarla yerine getirebiliyorum.

Hava durumunu öğrenme, alarm veya sayaç kurma, telefon araması yapmasını isteme, mesaj gönderme gibi işleri, Türkçe komutlarla yerine getirebilirsiniz. Apple Music tarafında ise Türkçe ile anlaşmak henüz istediğim düzeyde değil. Siri ile İngilizce konuşurken, özel bir sanatçı veya müzik türünde karışık listeleri hızlıca açabiliyordum. Türkçe olarak henüz bu seviyede bir deneyim yok, ancak yazılım güncellemeleriyle bu durum düzelecektir. Benzer yorumu YouTube Music’in sunduğu destek için de söyleyebilirim. Bu arada akıllı hoparlöre, YouTube ve benzeri başka uygulamalarda da içerik açmasını söyleyebilirsiniz. Eğer aynı ağda bir Apple TV varsa, sizi oraya yönlendirecektir. Benzer şekilde, sizi iPhone’a da yönlendirebiliyor.

HomePod mini’nin bundan sonra benim için kullanışlı olacağı alanlardan bir tanesi de Bul desteği. Evde iPhone’u veya AirTag iliştirilmiş bir nesneyi bulmak istediğimde, bunun için HomePod mini’ye sormam yeterli olacak. HomePod mini kolaylıkla kuruluyor, iPhone’u yanına getirdiğinizde ekranda açılan pencereden kurulum hızlıca tamamlanıyor. Sadece tek bir HomePod veya HomePod mini ile yetinmeyip 2 veya daha fazla sayıda hoparlör edinebilirsiniz. İki tane hoparlör, oturma odasında stereo ses sistemi kurmak için epey elverişli, bununla birlikte evin farklı odalarına da HomePod mini’ler yerleştirerek hem müziği farklı odalara taşıyabilir hem de akıllı evinizi yanınızda telefon olmadan da istediğiniz yerde, HomePod mini üzerinden yönetebilirsiniz.

HomePod, büyük boyutu, daha güçlü ses sistemi ve yüksek fiyatı ile biraz daha müzik odaklı kullanıcıları hedeflerken, HomePod mini küçük boyutları ve nispeten uygun fiyatıyla daha tercih edilesi bir ürün. Üstelik farklı renkleriyle çocuk veya genç odaları için de isabetli bir ürün sayılabilir. Kapsamlı bir akıllı evi olan, bu sisteme hevesli biçimde yatırım yapanlar için de HomePod mini, akıllı ev sisteminin verimliliğini artıran kullanışlı bir araç veya araçlar olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER