Teknoloji

Google’ın Gemini uygulaması Türkiye’de kullanıma sunuldu

google gemini 1.5 pro

Google’ın yapay zeka alanında attığı adımlar arasında yer alan Gemini, Türkiye’deki kullanıcılara müjdeli haberlerle geldi. Uzun süredir beklenen bu güncelleme, sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Hindistan, Bangladeş, Pakistan ve Sri Lanka gibi diğer önemli pazarlarda da uygulamanın kullanılabilir hale gelmesini sağladı.

Gemini nedir ve sunduğu yenilikler nelerdir?

Google, Gemini ile birlikte yapay zekânın sınırlarını genişletiyor. Gemini, kullanıcıların belge yükleme, veri analizi gibi işlemleri çok daha geniş bir context (bağlam) penceresi olan 1 milyon pencerelik bir kapasite ile gerçekleştirmesine olanak tanıyan, Google’ın yeni nesil modeli 1.5 Pro‘yu içeriyor. Bu özellikler şimdi Hindistan’da kullanıma sunulmuş olsa da, Türkiye’deki kullanıcıların da en azından mobil uygulamayı kullanma imkanı gibi yeniliklerle tanışacak olması büyük bir heyecan yaratıyor.

Gemini, Google Mesajlar üzerinden de erişilebilir bir hale geldi. Kullanıcılar, “Sohbet başlatın” düğmesine tıklayıp Gemini’ı seçerek, Google Mesajlar uygulaması içinden çıkmadan mesaj taslağı hazırlayabilir, yeni fikirler üzerinde beyin fırtınası yapabilir veya sadece sohbet edebilirler. Bu özellik şimdilik sadece İngilizce olarak ve belirli cihazlarda kullanılabilir durumda.

Türkiye’deki kullanıcılar için ise, Google’ın bu adımı Gemini uygulamasının Google Play Store üzerinden Android cihazlar için indirilip kullanılabileceği anlamına geliyor. iOS kullanıcıları ise Gemini’ı Google uygulaması üzerinden deneyimleyebilirler. Yazma, planlama, öğrenme ve çok daha fazlası için kullanıcılar artık Gemini ile sohbet edebilirler.

Gemini’nin mobil uygulaması, ayın başında Avrupa’nın birçok ülkesinde kullanıma sunulmuştu. Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İsveç, İsviçre, İtalya gibi ülkelerde de sunulan bu hizmet, Türkçe desteği ile birlikte artık Türkiye’de de kullanıcılarla buluşuyor.

İLGİLİ HABERLER