Teknoloji

Google, ünlü ve YouTube fenomenleriyle AI Destekli chatbot’lar geliştiriyor

google gemini

Google, ünlüler ve YouTube fenomenlerine dayalı yeni AI destekli chatbotlar geliştirmeye hazırlanıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, Google’ın Gemini adlı büyük dil modelleri ailesi tarafından desteklenecek ve bu çerçevede ünlüler ve etkileyicilerle işbirliği yapma girişiminde bulunacak.

Google’ın bu girişimi, The Information tarafından pazartesi günü duyuruldu. Google, ünlülerin yanı sıra YouTube fenomenleriyle iş birliği yaparak, kullanıcıların kendi chatbotlarını oluşturmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların chatbotlarının kişiliklerini ve görünümlerini tanımlayarak kendi botlarını yaratmalarını mümkün kılacak. Character.ai’ın kurucu ortaklarından biri olan Noam Shazeer’in, Google’ın eski bir mühendisi olduğunu ve günümüzün üretken AI teknolojisini mümkün kılan “transformers” teknolojisinin yaratıcılarından biri olduğunu belirtmekte fayda var.

Google’ın hangi ünlü veya fenomenlerle iş birliği yapacağı henüz net değil. Örneğin, Meta’nın chatbotları TikTok yıldızı Charli D’Amelio, YouTube fenomeni Mr. Beast, Snoop Dogg, Tom Brady ve Paris Hilton gibi isimlere dayanırken, Character.ai’nin karakterleri arasında politikacılar, filozoflar, kurgusal karakterler ve hatta konuşan bir peynir bloğu gibi nesneler bulunuyor. Google’ın projesinin ise Google Doodles ekibinden Ryan Germick tarafından yönetildiği ve on kişilik bir ekibin çalıştığı belirtiliyor.

Google’ın bu chatbotları, Google Labs’te deneme amaçlı sunulabilir ve geniş çapta kullanıma sunulmayabilir. Bu durum, projenin deneysel bir aşamada olabileceğini gösteriyor.

Meta’nın chatbot projelerinin, beklendiği kadar ilgi görmemesine rağmen Google’ın neden böyle bir girişimde bulunduğu henüz net değil. Örneğin, Meta’nın Snoop Dogg’a dayalı chatbotu Instagram’da sadece 15.000 takipçiye sahipken, gerçek Snoop Dogg’un 87.5 milyon takipçisi bulunuyor. Google’ın bu yeni chatbot girişimi ile nasıl bir başarı elde edeceği merakla bekleniyor.

Sonuç olarak, Google’ın ünlüler ve YouTube fenomenleriyle AI destekli chatbotlar geliştirme çabası, Gemini dil modelleriyle desteklenerek yenilikçi ve eğlenceli bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu projeyle Google, AI teknolojilerinde yeni bir sayfa açabilir ve kullanıcılarına daha kişiselleştirilmiş etkileşimler sunabilir.