Teknoloji

Google’ın Android ekibi yeni bir lider kaybıyla karşı karşıya

android dave burke

Google’ın Android ekibindeki lider kadrodan bir isim daha ayrılıyor. Android mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dave Burke, Android mühendislik başkanlığından ayrılarak “danışmanlık rolüne” geçiş yapacağını ve yapay zeka ve biyoteknoloji projelerine odaklanacağını açıkladı. Burke, bu durumu LinkedIn üzerinden paylaştığı bir e-posta ile duyurdu.

Dave Burke, yapay zekanın ilaç keşfini hızlandırmada kritik bir rol oynayabileceğine dikkat çekti. Burke, özellikle tedavisi zor pediatrik kanserler konusunda yapay zekanın geniş bir uygulama alanına sahip olduğunu belirtti. Burke, bu yeni dönemde Alphabet’te uygun roller keşfetmek için Sundar Pichai ile birlikte çalışacağını ifade etti.

Burke, 14 yıldır Android ekibinde görev yapıyordu. Google’ın yakın zamanda Android ve donanım ekiplerini “Platformlar ve Cihazlar” adı altında birleştirmesi sonrası Burke’ün ayrılığı dikkat çekiyor. Yeni oluşumun başında Rick Osterloh bulunuyor.

Google, Android, Chrome ve ChromeOS’u yöneten Hiroshi Lockheimer’in diğer projelere geçeceğini ve Android ekosisteminin başkanlığına Sameer Samat’ın getirileceğini açıkladı. Bu değişiklikler, Google’ın Android ekosisteminde önemli bir yeniden yapılanmaya işaret ediyor. Burke, ekibinin sağlam bir ardıl planla iyi ellerde olduğunu belirtti.

Burke, veda e-postasında eski ekibi için daha fazla detayın yakında paylaşılacağını duyurdu. Burke, “Sizi iyi ellerde bırakmak benim için önemli,” dedi. Ek olarak, bu değişiklik hakkında daha fazla detayın kısa sürede paylaşılacağını belirtti.

Google ekibinde daha fazla değişiklik olabilir

Burke’ün ayrılığının ötesinde, Google’ın platformlar ve cihazlar ekibinde başka değişikliklerin de olabileceği belirtildi. 9to5Google, Google’ın platformlar ve cihazlar ekibinin bir yeniden yapılanma sürecinde olduğunu bildirdi. Google, bu konudaki yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Google, ekosistemlerinin bazı parçalarını birleştirmek için adımlar atmaya başladı. Google, çarşamba günü yaptığı açıklamada, ChromeOS’un bazı Android teknoloji yığını üzerinde geliştirileceğini duyurdu. Böylelikle, yapay zeka özelliklerinin daha hızlı bir şekilde sunulması amaçlanıyor.ogle’ın gelecekteki yönelimi hakkında ipuçları veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER