EğlenceManşetler

Danny Boyle’un 28 Years Later filmi iPhone 15 Pro Max ile çekildi

28 years later

Danny Boyle’un zombi temalı devam filmi 28 Years Later, birçok sahnesinin iPhone 15 Pro Max ile çekildiği bildirildi. Wired’ın haberine göre, filmde iPhone’lar kullanılarak yapılan en büyük prodüksiyonlardan biri olan bu yapımın bütçesi yaklaşık 75 milyon dolar.

Ancak, bu durumla ilgili bazı önemli noktalar var. Öncelikle, haberin kaynağı anonim tutuldu; çünkü film ekibi gizlilik anlaşmaları (NDA) imzaladı. Ayrıca, filmin tamamı yalnızca iPhone 15 Pro Max ile çekilmedi. Engadget’ın doğruladığı bilgilere göre, Boyle ve ekibi farklı kamera türleri de kullandı ve iPhone 15 Pro Max sadece bu ekipmanlardan biri olarak yer aldı.

Bununla birlikte, yönetmenin sadece akıllı telefonu bir tripoda yerleştirip çekim yapmadığını belirtmek gerekiyor. Kullanılan iPhone’ların her biri, tam kare DSLR lenslerle uyumlu hale getirilmiş ve bu profesyonel lenslerin fiyatı oldukça yüksek. Telefonlar ayrıca koruyucu kafesler içine yerleştirildi.

Filmin her ne kadar tamamı iPhone’larla çekilmemiş olsa da, bu proje Boyle ve ekibi için adeta bir “tamamlanmış daire” anı niteliğinde. Serinin ilk filmi 28 Days Later, o dönemde 4000 dolarlık bir fiyat etiketi olan, amatör kamera mertebesinde bir video kamerayla çekilmişti. Bu kamera, MiniDV kasetlerine görüntü kaydediyordu.

28 Years Later, Haziran 2025’te vizyona girecek

28 Years Later, serinin üçüncü filmi olarak Haziran 2025’te vizyona girecek. Filmde başrolleri Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes ve Cillian Murphy paylaşıyor. Film, hızlı hareket eden öfke zombilerinin yer aldığı evrende geçecek üç yeni filmden ilki olacak. Senaryoyla ilgili detaylar henüz bilinmiyor, ancak tüm yeni filmler Alex Garland tarafından kaleme alınıyor. Garland, ilk filmin ortak yazarı olup Ex Machina, Annihilation ve son olarak Civil War gibi tür filmlerini yönetti. Ayrıca, oldukça beğenilen Devs adlı bir TV dizisinin de yaratıcısıdır.

Akıllı telefonlar ve Hollywood arasındaki kesişim noktasına gelince, iPhone ile çekilen başka filmler de bulunuyor. Bunlar arasında Sean Baker’ın Tangerine ve Steven Soderbergh’in Unsane filmleri de yer alıyor.